Moti ne Kosove

Parashikimi i motit ne Kosove

Klima ne Kosove ndikohet nga rrethanat gjeografike siq jan malet e larta ne perendim, ju e veri dhe lartesia e saj mbidetare prej 400 metrash. Sasia e nxehtesise qe vjen nga afersia e detit Adriatik dhe ahpja ndaj veriut ndikon ne klimen e Kosoves. Karakteristika e klimes se Kosoves jan vere te ngrohta me temperatura mbi 30 grade dhe dimer te ftohet me temperatura nen -10 grade. Gjithashtu pershkak te ngritjeve te parbarabarta ka dallime ne reshje nga regjioni ne regjion.