Moti ne Maqedoni

Parashikimi i motit ne Maqedoni

Klima ne Maqedoni eshte e ngjajshme me te Mesdheut kur gjate veres mbizotrojne temperatura te larta dhe mot i thate, kurse dimri eshte i ftohet dhe reshje debore te medha. Natyra kontinentale e klimes eshte fakti se vendi eshte pa dalje ne det dhe pervec kesaj eshte e ndare nga detet Adriatik dhe Egje nga vargjet malore. Ne zonat e larta malore (vecanerisht ne Shar malet veri-perendim dhe ne jugperendim malet Baba i kalon 2.500 metra), natyrisht behet i ftohte, me bore e madhe në dimer, dhe në stuhi pasdite vere.