Moti ne Shqiperi

Parashikimi i motit ne Shqiperi

Shqiperia ka nje shumellojshmeri te kushteve dhe sistemeve klimatike por mund te themi qe i perket brezit subtropikal dhe nje lidhet me zonen e klimes mesdhetare. Karakteristikat e klimes ne Shqiperi jan vere te nxehte, kur temperaturat ngriten mbi 30 grade. Kurse stina e dimrit zgjat shkurte dhe dimerat jane me te bute ne Shqiperi. Klima ne kete shtete eshte e vecant mbasi rajonet dallojne sic nga temperatura po ashtu nga reshjet. Ne Shqiperi bien perafersisht 1430 mm reshje. Keto reshje dallojne nga perendimi ne lindje, sepse shkojne duke u pakesuar.